Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

προβολή και ανάδειξη εργασιών ελλήνων μαθηματικών

Ψηφιακή διάσωση και ελεύθερη πρόσβαση σε εξαντλημένα αρχεία σκαναρισμένα


Η ανάρτηση αυτή αφορά την συνεισφορά των σελίδων μου (για την αγάπη των μαθηματικών  +  για τους ρομαντικους της γεωμετρίας) στην μαθηματική εκπαίδευση διαχρονικά. Σχετικά έκανα μια παρουσίαση στο πρόσφατο συνέδριο της ΕΜΕ , 4 Νοεμβρίου 2017 στην Λευκάδα. Ευχαριστώ όσους παρευρέθησαν εκεί. Δεν περιέχεται κάποιο σχετικό κείμενο στα πρακτικά, οπότε θα κάνω παρακάτω μια εισαγωγή. Το αρχείο powerpoint που χρησιμοποιήσα με ενδεικτικούς τίτλους και εξώφυλλα, βρίσκεται παρακάτω σε μορφή pdf για οικονομία χώρου.

Ο σκελετός του κειμένου της ομιλίας σε pdf εδώ.
To powerpoint της αντίστοιχης ομιλίας σε pdf εδώ.












 




 ............................ ............................ ............................ ............................ ............................ 



Πλέον μπορείτε να βρίσκετε όλα τα σκαναρισμένα αρχεία, από τον 2ο πίνακα στα περιεχόμενα της σελίδας, στο πάνω μέρος της. 


Πως μπορείτε να βοηθήσετε την προσπάθεια για ψηφιακή διάσωση μαθηματικών κειμένων;

Μας ενδιαφέρουν τα εξής αρχεία:
1. Μαθηματικά Περιοδικά, εκτός της Ε.Μ.Ε.
2. Μονογραφίες / Εργασίες Γεωμετρίας
3. Τετράδια Γεωμετρίας, σημειώσεις από μαθήματα γνωστών γεωμετρών
4. Βοηθήματα Μαθηματικών πριν το 1980.

Όποιος  έχει τον χρόνο και τη διάθεση να σκανάρει οποιοδήποτε εξαντλημένο βιβλίο Μαθηματικών, όχι απαραίτητα Γεωμετρίας, με την πρόθεση να αναρτηθεί δημόσια στο Διαδίκτυο για να διασωθεί και να το βρίσκουν όλοι, ας επικοινωνήσει μαζί μου για να επιβεβαιώσει ότι όντως είναι εξαντλημένο και ότι η ψηφιακή του διάθεση δεν ζημιώνει κάποιον εκδότη. Θα διαπιστώσετε ότι αναρτώ δημόσια εξαντλημένα μαθηματικά βοηθήματα και από αυτή τη δραστηριότητα έχει όφελος η συντριπτική πλειοψηφία όσων αγαπούν τα Μαθηματικά.

Στοιχεία Επικοινωνίας: parmenides51 παπάκι gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου